Marion och Victor!
Det var Jesper Karlsson, som varit med och funderat ett bra tag över matsystemen i Duved, som en dag ringde och sa: ”Jo, det finns ett ungt par, de heter Marion och Victor, som jag tror kan vara idealiska för Trägården.” Så vi träffade dem. Först på plats i Duved. När de fick höra en lång utläggning om vad det fanns för ambitioner, om viljan att utveckla matsystemen, att utveckla Duved till en plats för lokalproducerad mat som är tillgänglig, dvs inte kostar skjortan, för de många, att odla lokalt, att närma oss zero waste - och så vidare - då började Victor, som heter Wembrand, nästan att skaka av upphetsning. Marion, som heter Falk i efternamn, likaså. De var på. För dem var Douglas McMaster en förebild och Victor hade efter arbetet på Fäviken även utbildat sig för att kunna odla i fjällklimat. De var rätt och de var på. Så de kom hem till Helen Olausson och lagade en fantastisk middag baserad på det de odlat själva ute på Fäviken. Dialogen var inte bara igång. Den var intensiv.