Studiebesök på Silo i London

Douglas McMaster driver inte bara restaurangen Silo i London, som valts till Londons bästa, inte heller är han bara den kock som brukar beskrivas som världsledande när det gäller zero waste (hans restaurang producerar inga sopor alls) - han är också sedan starten 2018 av dem som rådger oss kring hur Duved ska bli pilot för framtidens matsystem. Vi besökte honom i London för att förstå hur det går till. Vi fick smaka på magiska smaker, ofta gjorda genom råvaror som ingen annan intresserar sig för. Men vi fick också ta en titt in bakom kulisserna. I Douglas kök finns inte en sås, smaksättare eller burk med ett innehåll som är utvecklat någon annanstans. Allt görs in-house. Douglas ställer därför stora krav på de producenter han samarbetar med. Allt måste levereras i återbrukbara kärl. Ingen plast eller annat material som är dåligt för miljön för finnas. Dessutom har han samlat ett helt team av folk som tänker som han gör - som gör design av återvunna material och som ”up-cyclar”, dvs gör nya produkter av gamla. Här ser vi Douglas tillsammans med professor Farshid Moussavi vid Harvard GSD och Marcus Engman, designchef på IKEA. Tillsammans med dem diskuterades processen bakom ett av de hus vi vill bygga genom Duved 5.

Studiebesök på Silo i London.jpg
Previous
Previous

Träbyggande i London lär oss för Duved

Next
Next

Rockavinge från Åre Atlantfisk