Duvedsmöte med arkitekter och kock!

Principen i Duved blev redan från januari 2018 att börja med samtal, bymöten, workshops med byborna så att de är med i visions- och berättelsearbetet från början.

Här har Byföreningen varit avgörande genom sitt engagemang. För att tolka tankarna och föra dem till nya höjder och samtidigt skapa en internationell genklang har högsta kreativ talang tagits in. Men samtidigt föra in dem till ett system av högsta kompetens för att skapa utveckling genom samverkan. Den 18 oktober var det dags för bymöte med inbjudna.

På bilden syns Douglas McMaster som genom sin restaurang Silo i London är på väg att utmana de industriella matsystemen. Hans restaurang är helt och hållet ”zero waste”, dvs den producerar inga sopor alls. Bredvid honom sitter Farshid Moussavi, professor vid Harvard GSD och en av samtidens ledande arkitekter. Lite längre ner Mia Hägg, som var arkitekt och projektledare bakom Fågelboet, OS-stadion, i Beijing. Men där finns också IBM:s dåvarande innovationschef, Gun Blom-Lundgren, Tagehus Håkan Olofsson och ledande personer vid Tyréns.

thumb_IMG_2027_1024.jpg
Previous
Previous

Douglas McMasters system

Next
Next

Shideh Shaygan och ”politiken”