Duvedpodden är ett initiativ av Jan Åman och Helen Olausson. Avsikten är enkel: Duvedpodden är en förlängning och logisk konsekvens av arbetet med Duved. Duvedpodden innebär att några av alla samtal och dialoger som förs spelas in.

Till en början är det framför allt de som samtal som förs i Duved, med bybor och folk som på något sätt är kopplade till det vi gör och vill. Eftersom vi arbetar med alla samhällssegment parallellt så träffar vi många. Helen bor i Åre. Jan bor varannan vecka i Duved. Det innebär att de är på plats mycket, träffar många för att se vad och hur saker kan genomföras. Andra för att de hört av sig eller för att någon annan tipsat om att de borde vara intressant att prata med. Allt för att skapa förutsättningar för hur Duved kan hjälpa oss att utveckla ett mer hållbart och fungerande samhälle.

Genom att förlägga en del av samtalen i en podd kommer de fler till del. Så småningom kommer nog även andra som vi talar med att vara med – utifrån arbetet med att Duved ska skapa modeller för hur också andra orter, byar som städer, kan ta delar av det som görs i Duved och anpassa detta till nya omständigheter och efter nya förutsättningar. Inte minst för att det som sker i Duved blivit av nationellt intresse. 

Första samtalet på Duvedpodden fördes med Marion Falk och Victor Wembrand, som när vi pratade med dem stod inför öppnandet av Restaurang Trägårn, som också är ett första konkret startskott för att utveckla matsystemen genom Duved. Gamla industriella modeller baserade på centrallager behöver bytas mot lokal produktion, både för att rädda miljön och får att vi ska få nyttigare och godare mat. Trägårn är Duveds första steg mot att ta klivet mot den nya folkmaten.

Previous
Previous

Magnus Nilsson, Jan Duvdahl och matsystemen

Next
Next

Trägården: ett nytt kapitel i Duved