Restaurang Trägårn öppnar i Trägården

 

Ett centralt element i utvecklingen av Duved har redan från början varit att utveckla matsystemen, att låta Duved bli tummelplats för en utvecklingen som återetablerar en lokalt producerad mat som gör att Duved inte blir lika beroende av vad som produceras annorstädes och som gör att Duved går i bräschen för en bättre miljö och hälsosammare mat.

Marion Falk och Victor Wembrand, med bakgrund från några av Sveriges ledande restauranger, hade då i mer än ett halvår fått möjlighet att förbereda det de ville driva: en restaurang för den nya folkmaten, som egentligen handlar om att gå tillbaka till en matlagning från förr, fast med nya lärdomar.

Efter att ha arbetat med Magnus Nilsson på Fäviken Magasinet valde de att stanna kvar i Åredalen. De hade planer på en lanthandel med lokala produkter. Victor hade börjat lära sig allt mer kring att driva odling i det jämtska klimatet.

”Med restaurang Trägårn blev vi erbjudna att förverkliga vår dröm. Det innebär att vi tillsammans med alla som bor och verkar i och kring Duved gradvis ska bygga ett lokalt system där producenter, mathantverkare och byborna själva kommer att skapa korta, starka och evigt livgivande cirklar av näring och glädje”, menar Marion Falk och Victor Wembrand.


 
Previous
Previous

Karin Härjegård, Duvedpodden

Next
Next

Duved i tidskriften Arkitekten